Veluwedraaiers geven workshop

De Veluwedraaiers is een afdeling van Radius, de Nederlandse vereniging van houtdraaiers. Een groep enthousiaste houtdraaiers (mannen en vrouwen), die elke 2e zaterdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus bij elkaar komen. Vanaf 2024 maken we gebruik van de Techniek Brouwerij in Epe, een prachtige locatie waar ook samen gedraaid kan worden.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt een demo of presentatie gegeven door één van de leden of door een externe specialist. We bekijken nieuwe draaiwerkstukken van leden  en leren van elkaar.

De Techniekbrouwerij biedt nieuwe mogelijkheden. We kunnen daar samen houtdraaien en krullen maken. Afkijken, ideeën opdoen, nieuwe technieken leren en ……. tussen de houtkrullen gezellig bijpraten.

De afdeling bestaat dit jaar 30 jaar en telt plm. 45 leden. Het merendeel is gepensioneerd maar de laatste tijd zien we steeds meer ‘jongeren’ die belangstelling hebben voor het houtdraaien. Hout blijft een fascinerend materiaal om mee te werken en houtdraaien een veelzijdige hobby. Vroeger werden vooral gebruiksvoorwerpen gemaakt zoals  stoelpoten, trap balusters, onderdelen voor wagenwielen etc. Nu worden vooral siervoorwerpen gemaakt als houtenschalen, kandelaars, doosjes, peper- en zout molens en kunstvoorwerpen maar ook houten pennen en sierraden.

Eén van de doelstellingen van de vereniging is om het houtdraaien als ambacht in stand te houden en door te geven aan jongeren. Wat is er mooier dan de jeugd kennis te laten maken met deze vorm van houtbewerkingstechniek? Laat dat nu ook één van de doelstellingen zijn van de Techniek Brouwerij. Win-win situatie dus!

Heb je belangstelling of vragen? Stuur een mail naar info@veluwedraaiers.nl of bel met  René Kunzel, tel. 06-21596565.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *